sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Nokkoslättyjä ja kukkia

Sillon kun olin vielä pikkutyttö iskä paisto meille aina kesäsin nokkoslättyjä. Tänään tein itsekin niitä, omalle pienelle tytölle ja näytti maistuvan. Hih, iltapalaksi syödään yleensä erilaisia puuroja, tänä iltana lättyjä. :).

Nokkosethan ovat oikeaa superruokaa. Rautaa siinä on runsaasti :)
Keräsin itse meidän pihalta niitä hanskat kädessä (yllätys), isoista nokkosista lehdet ja pikkunokkoset kokonaisena. Nopea keittäminen eli ryöppääminen hävittää nokkosen polttavuuden.

Huuhtele ensin. Keitä nokkosia muutama minuutti, niin että ne ovat pehmeitä, soseuta tehoseikoittimella sileäksi.
Itse lisäsin noin 1 dl lättytaikinaan ja paistoin lätyt voissa. Niin herkullisia. :). Jospa mun matala hemoglopiinikin lähtis nousuun, nimittäin ajattelin myös kuivattaa nokkosta ja säilöä sitä. Sitä voi lisätä puuroon, jogurttiin tai tehdä teetä, myös keittoihin se käy  :). Että nyt vaan kaikki kykkimään pihalle, sieltä sitä superruokaa saa. ;)

Lautanen vanhaa arabiaa. Sokeria päälle niin ai miten ihanaa <3
Illalla käytiin vielä ilta-ajelulla. Joen rannassa katselemassa kun mökkiläiset istuskelivat pihoilla ja tuomet niin kauniisti kukkivat. Kävin mun vakiopaikalta hakemassa mun lempikukkia, niin kauniita, ei kylläkään kaikki vielä kukassa mutta nupulla. Kielot tuoksuu niin hyvälle, tuo kesän mieleen ja nythän se on täällä, iki-ihana kesä. Äidilläni näitä oli hääkimpussa, harmi että itse niitä en voinut saada (talvihäät) <3.Viikonloppu hurahti hetkessä ohi ja huomenna paluu arkeen kun Jullekin palaa lomalta töihin. Minulla vielä onneksi ensi viikko aikaa olla kotona, toivotaan että kauniit ilmat jatkuisivat.

Rakkaudella Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos että kommentoit <3